Actie zeer geslaagd

De aangepaste rolstoelbus voor Mees uit Zuidwolde is in gebruik genomen. Een auto die moet zorgen dat de wereld van de zieke Mees een stuk groter wordt. Op 23 november werd de auto getoond aan het bestuur van CH de Wolden.

Mees voor de auto met staand vlnr: Cindy Borger van de Groene Lantaarn, moeder Marëlle Zantingh, Jan Broek bestuurslid CH de Wolden en Christiaan Hendriksen, voorzitter CH de Wolden.

 Nagenoeg iedereen die CH de Wolden een warm hart toedraagt weet het nog wel. Er werd tijdens het concours in juli een actie gehouden om de jeugdige Mees van een aangepaste auto te voorzien. Mees is vanwege een ernstige ziekte, het “Rett-syndroom” gekluisterd aan een rolstoel. Moeder Mariëlle Zantingh startte begin 2019 een doneeractie om geld bijeen te brengen voor een rolstoelbus. Dat plan kwam ook de organisatie van CH de Wolden ter ore en het bestuur koppelde die actie van Mariëlle aan de jaarlijkse veiling van talentvolle spring veulens en springpaarden. CH de Wolden hielp graag en de traditionele veiling van een restaurantbon van het sterrenrestaurant De Groene Lantaarn (Staphorst), vaste prik voor het goede doel, werd volledig in dienst gesteld ten behoeve van de actie voor Mees.

Het werd een overweldigend succes, een actie die zijn weerga niet kende. Al op de veilingavond zelf werd een groot bedrag via biedingen vergaard, maar ook daarna kwamen nog giften binnen. Uiteindelijk werd een bedrag van bijna 25.000 euro opgehaald en kon Mariëlle Zanting haar wens voor haar zoon in vervulling laten gaan. In september was de auto gereed en kortgeleden werd de aangepaste auto ook getoond aan het bestuur van CH de Wolden en de uitbaters van sterrenrestaurant De Groene Lantaarn, Cindy Borger en Jarno Eggen.

Mees met zijn moeder Mariëlle Zantingh  (links staand) en Cindy Boreger voor de auto en restaurant Groene Lantaarn in Staphorst.

Inmiddels maken Mees en zijn ouders al vele malen gebruik van de auto en iedereen kan zien dat het geld bijzonder goed is terechtgekomen. Mede namens Mees en zijn ouders: alle gulle gevers hartelijk dank.