Belg beste junior

Bij de junioren was tegen de avond de hoop gevestigd op Gerrit Veenstra. Mocht hij foutloos blijven, dan had Nederland opnieuw vijf foutloze combinaties gehad. Maar de ruiter uit Drachtster Compagnie had het geluk niet aan zijn zijde. Met Loridon van T&L (v Horion de Libersart) kwam hij hindernis 8 en 9 niet goed over en Veenstra sloot de laatste rit van de Buning Wegenbouwprijs af met acht strafpunten.

Winnaar werd, net als bij de Young Riders eerder op de dag, een Belg. Tibeau Spits kwam met Bellissimo Z (Bamako de Muze x Chin Chin) zonder fouten en met de snelste tijd 60.80 rond en mocht zich aan het begin van de avond als eerste bij de huldiging opstellen.

Thibeau Spits beste junior in de eerste wedstrijd. Foto Spoolder.net / Digishots

Het Belgische succes werd compleet door de tweede plaats van Gilles Nuytens. Met Jade S (Diarado x Camute) kwam Nuytens tot 62.83. Op de derde plaats eindigde de Ierse Kate Derwin. Zij wist met Ahg Whiterock Cruise Town in 63.40 als eerste Ierse te eindigen.

Beste Nederlandse combinatie was op de vijftiende plaats Elize van der Mheen (Hoevelaken) met Ferdinand B (Verdi Th x Heartbreaker).

Elize van der Mheen Foto: Spoolder.net / Digishots

Ze kwam foutloos rond in 65.83. Van der Mheen werd op de voet gevolgd door Elike Morsink (De Lutte). Die eindigde met Dakina II (v Indoctro) als zestiende. Ook Mel Thijssen (Sevenum), met Cartolana 2 (v Cartagram) en Beau Schuttelaar (Tegelen) met Illinois (v Lowa) bleven beiden foutloos.