Bondscoach Hoogenraat blikt vooruit

Na de coronaperiode, waarin tot tweemaal toe het CH De Wolden werd afgelast, pakt de organisatie van het concours hippique in Veeningen de draad weer op met een extra concours. Eind mei en begin juni wordt op het prachtige concoursterrein in Veeningen de Spring Tour gehouden, een evenement met daarin ook een landenwedstrijd voor de jeugd, met deelname uit dertig verschillende landen. Met het oog op de wedstrijden voor de jeugd, heeft de organisatie van CH De Wolden de twee bondscoaches van de jeugdselecties gevraagd om vooruit te blikken. Vandaag komt als eerste bondscoach Edwin Hoogenraat aan het woord, hij is de man die de jongste groepen onder zijn hoede heeft, Children, Pony’s en Junioren. Later volgt een vooruitblik door Vincent Voorn, bondscoach van de Young Riders.

Edwin Hoogenraat

“Onze intentie is om met de sterkste teams de strijd aan te gaan en te vechten voor podiumplaatsen.” Edwin Hoogenraat, bondscoach van de ponyruiters, children en junioren windt er geen doekjes om, hij wil met zijn pupillen een prima landenwedstrijd rijden. “Gezien de accommodatie in Veeningen vind ik het wel mooi dat de landenwedstrijd aan CH De Wolden is toegewezen. Een mooie accommodatie. Overigens vind ik dat van het terrein in Wierden ook. Maar ik bewaar hele goede herinneringen aan 2019, toen wij met de childrenploeg Europees Kampioen werden Veeningen.”

Nu staat het concoursterrein in Veeningen opnieuw in de internationale belangstelling en bondscoach Hoogenraat weet dat zijn selectieleden alles zullen geven, maar het wel moeilijk krijgen. “Eigenlijk beginnen wij nu weer volop te draaien met concoursen, want geruime tijd lagen competities stil vanwege corona. Gelukkig heb ik al een redelijk goede indruk kunnen krijgen van de kwaliteit die wij in onze selecties hebben. Vooral de finale van de Morrenhof Jansen competitie, daar heb ik veel aan gehad. Daar heb ik kunnen zien hoe wij er met de verschillende teams voor staan”, aldus Hoogenraat. “Daarnaast is ook de eerste landenwedstrijd al geweest. Verder krijg ik veel video’s aangeleverd en kijk natuurlijk ook veel via de beelden van Clip My Horse. Zoals de zaken er nu voorstaan denk ik dat wij het bij de pony’s moeilijk zullen krijgen met de deelnemers uit Ierland, Engeland en Frankrijk. Dat zijn momenteel de sterkte landen bij de ponyruiters. Maar de vierde plek moet zeker binnen de mogelijkheden liggen voor ons. Bij de junioren en children komen daar ook nog eens Duitsland en Zweden bij, maar kansloos zijn we zeker niet. Alleen zullen onze deelnemers hun best moeten doen om aansluiting bij die landen te houden .”

Hoogenraat heeft de indruk dat ruiters en paarden prima hebben overwinterd. “En ik heb de hoop dat de overgang van indoor naar het outdoor-events ook goed zal verlopen. Ruiters moeten er soms aan wennen, maar paarden zeer zeker. Maar de landenwedstrijd in Veeningen is begin juni, dan zijn we al een tijd buiten aan het rijden, dus heb ik er wel vertrouwen in dat het goed komt. We hebben voorafgaand aan de landenwedstrijd in Veeningen het NK nog en ook een landenwedstrijd in Oostenrijk”, zo laat Edwin Hoogenraat optimistisch weten.