Carey wint kwalificatie

In de hoofdring op het terrein van CH De Wolden was de Ier Shane Carey vrijdagavond de snelste foutloze deelnemer in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van komende zondag. In deze Spruce Meadows Prijs, met hindernissen van 1.45 m. was het een zware proef. Maar liefst 92 combinaties waagden zich aan deze wedstrijd die werd afgesloten met een pittige barrage. Daar plaatsten zich uiteindelijk 22 combinaties voor. Shane Carey moest na zijn barragerit nog wel even in de wachtkamer zitten, want na hem kwamen nog drie combinaties. Twee daarvan bleven niet foutloos, maar Chantal Regter uit Assen wel. Als laatste in de barrage wist ze wat ze moest doen, maar aan het einde kwam ze met Eamalusina R57 (Calvaro Z x Germus R) toch tekort.

Daardoor ging de zege naar de Ier die met Boomerang (Orlando x Lux Z) de barrage in 39.33 afrondde. Regter kwam tot de vierde plek, want eerder hadden Lennard de Boer en Ben Schröder sneller dan haar gereden en ook zij bleven foutloos. De Boer kwam met VDL Edgar M (Arezzo VDL x Marlon) als de beste Nederlander uit de barrage met de tweede plek in 39.68. Hij werd gevolgd door een andere Nederlander Ben Schröder. Deze kwam met Don Diego (Verdi x Karandasj) in de ring en rondde de barrage foutloos af in 41.60.

Onder de deelnemers in het basisparcours was ook Stefanie Heins uit Groningen. Zij kwam met Urlando des Forets (Diamand de Semilly x Quidam de Revel) in de ring en Urlando wierp enkele balkjes af. “Toch ben ik wel tevreden”, aldus Heins. “Ik heb het paard nog maar heel kort onder het zadel en dan is het altijd wennen. Met zo’n zwaar parcours ben ik zeker niet ontevreden.”

Stefanie Heins

De 25-jarige amazone heeft in deze tweede week van het CH De Wolden drie paarden naar Veeningen meegenomen waarmee ze in de zwaardere rubrieken start. “Ik heb momenteel geen jonge paarden en daarom richt ik mij op de zwaarder rubrieken en natuurlijk de Grote Prijs van komende zondag”, aldus Stefanie, die zes dagen per week vanuit haar woonplaats Groningen op en neer reist naar Stal Heins (van vader Johan) in De Schiphorst. “Met veel plezier hoor”, voegt ze er lachend aan toe.

Donderdag was Stefanie heel dicht bij de winst in de Bork Sloopwerken Prijs, een rubriek over 1.40 m. “Dat was met Silverado. Die gaf me een heel goed gevoel. Het is een paard met veel capaciteit en ik hoop dat het zondag in de Grote Prijs ook zo gaat en misschien nog een beetje beter.”

Afgelopen week reed Stefanie Heins niet bij CH De Wolden, maar deze week is ze optimaal aanwezig. “Ik heb drie paarden die allemaal goed zijn voor de twee sterren proef van komende zondag. Ik hoop dat het voorspoedig gaat, want dit is een heel mooi concours, waar ik graag kom.”

Vader Johan Heins stond dertien jaar geleden mede aan de basis van het CH De Wolden, dat door de familie Broek uit Veeningen is uitgebouwd tot hetgeen er nu staat. “Onze stal is hier vijf minuten vandaan. Dat is ideaal. Ik kom hier al vanaf het begin van het concours en ieder jaar zie je verbeteringen. Ik weet ook wel dat je moet bijblijven wil je steeds maar weer op niveau kunnen organiseren, maar ieder jaar vind ik het hier leuker worden.”

Dat Stefanie Heins dochter van een bekende ruiter is, legt geen extra druk bij haar. “Nee, druk is er niet. Natuurlijk wordt er wel extra op je gelet, maar op dit moment is het ook niet meer zo bijzonder, want er zijn tegenwoordig veel kinderen van bekende ruiters die actief zijn in de paardensport”, aldus Heins.

Albert Zoer liet in de Pandriks Prijs, eerder vrijdagmiddag, zien dat hij ook enkele goede jonge paarden op aanwas heeft. Met de Freedom (v Larino) wist hij deze rubriek voor zevenjarige paarden op zijn naam te schrijven in 60.60 en ook greep Zoer de vierde plek in deze wedstrijd met hindernissen van 1.30 m. Dat deed hij met Florian (Zirocco Blue VDL x Cardento). Daarmee wist hij een tijd van 63.39 te realiseren. Beide paarden zijn eigendom van Stal Zoer in Echten.