CH de Wolden blijft accommodatie optimaliseren

Een prachtige nieuwe tribune, nieuwe bodems voor verschillende pistes en een verhoging van de hoofdprijs van de tweede Grote Prijs. De organisatie van het concours hippique CH de Wolden blijft haar evenement optimaliseren. Met tweemaal vier dagen hippische topsport staat het Drentse Veeningen volop in de belangstelling. Van 19 tot en met 22 en van 26 tot en met 29 juli komen de beste ruiters en amazones van Nederland in actie op de prachtige accommodatie van CH de Wolden. Ook zijn er tientallen bekende en minder bekende buitenlandse deelnemers in Veeningen.


De organisatie van deze veertiende editie van CH de Wolden heeft haar accommodatie ten opzichte van verleden jaar opnieuw verbeterd, waarvan niet alleen de deelnemers profiteren, maar ook de bezoekers. Toeschouwers kunnen gebruikmaken van de nieuwe overdekte tribune aan de lange zijde van de hoofdring. En toch blijft de toegang tot CH de Wolden gratis, evenals het parkeren.
De organisatie heeft ook voor de deelnemers een aantal verbeteringen en vernieuwingen doorgevoerd. In de eerste plaats is dat een volledig vernieuwde inrijpiste. De inspringring is voorzien van een all weather bodem. Deze is nu al aangelegd met het oog op het Europees Kampioenschap voor Young Riders, Juniors & Children, dat volgend jaar wordt gehouden in Veeningen. Ook beproeven de deelnemers aan de editie 2018 van CH de Wolden de nieuwe bodem van de tweede wedstrijdring. Ook deze is alvast aangepast voor het grote evenement van volgend jaar.


Net als voorgaande jaren staat er ook nu tweemaal een Grote Prijs op het programma. Zondag 22 juli is de eerste, en een week later de tweede. Deelnemers die zich voor die tweede wedstrijd inschrijven maken kans op de verhoogde hoofdprijs van maar liefst 10.000 euro.  Onder de kanshebbers weer tal van Nederlandse toppers, zoals Jeroen Dubbeldam, Albert Zoer, Jur Vrieling en ook Daan van Geel. De laatste zat twee jaar geleden dicht bij de overwinning, maar greep er in de barrage net naast. Van Geel komt ook nu weer naar CH de Wolden en neemt naast een aantal jonge paarden, een kanshebber voor de Grote Prijs mee. Onder de vele buitenlandse ruiters die in Veeningen in de ring komen, is ook de Libanese WK-deelnemer Karim Fares, die Nederland als zijn tweede thuisland beschouwt.
Naast springwedstrijden kent het concours traditioneel ook de Summer Sale, een exclusieve veiling van talentvolle springpaarden en top gefokte springveulens. Deze veiling is zaterdagavond 21 juli, na afloop van de laatste springrubriek die dag.

Dagelijks wordt rond de klok van acht uur begonnen met de springrubrieken en de eerste start is donderdagochtend 22 juli. De toegang bij CH de Wolden is geheel gratis.