Ch de Wolden kent mooie eerste dag

De openingsrubriek van CH de Wolden 2018 winnen en in diezelfde rubriek ook nog de tweede prijs grijpen. Beter kun je niet beginnen. Het gelukte Bert-Jan Zuidema met zijn zesjarige ruin He’s My Lord V donderdagochtend bij CH de Wolden de winst te pakken. Daarnaast reed hij met Hymabalia naar de tweede plaats.

Bert-Jan Zuidema met zijn winnende paard. Foto: Fred Lubbers

“Dat was inderdaad een mooi begin”, zei de 38-jarige ruiter uit Zuidwolde na afloop van die rubriek, de Teus van den Brink Prijs, een wedstrijd over 1.25 m in twee fasen. “Het parcours lag mij wel. Het was niet extreem moeilijk, maar mooi om mee te beginnen met deze jonge paarden. Toch is het moeilijk vooraf in te schatten of je zo’n wedstrijd kunt winnen. Het hangt van veel factoren af, maar ditmaal zat alles mee.”

Het winnende paard is van eigenaar Jans Veldman uit Elim, een paardenbezitter waarmee Zuidema goede ervaringen heeft. “Veldman heeft altijd fijne paarden om mee te rijden”, zegt Zuidema. “Ik heb als zelfstandig ruiter mijn eigen stal, maar rijd ook paarden van anderen, zoals Veldman, maar ook voor Johan Heins ben ik actief. Wanneer ik vandaag van het concours kom, is het werk nog niet klaar, want op mijn stal staat nog een aantal paarden die ik ook nog moet rijden. Gelukkig heb ik voorafgaand aan CH de Wolden die paarden flink kunnen rijden, zodat het deze week voor hen wat rustiger aan gaat. Maar ik vind het niet erg om ’s avonds nog actief te zijn.”

De openingswedstrijd van donderdagochtend was niet de enige op donderdag voor Zuidema. Hij reed met Fleurabella V, een achtjarige merrie de pittige VDL Stud Prize, een wedstrijd direct op tijd over hoogtes van 1.40. Het was tevens de kwalificatie voor de Grote Prijs van zondag. Zuidema werd in deze wedstrijd…

“Het winnen van de Grote Prijs komende zondag is voor dit paard nog wat te hoog gegrepen denk ik. Ze moet nog groeien.”

Op de eerste dag was er ook succes voor Doron Kuipers uit Mijnsheerenland. Hij is bijna altijd voorin te vinden wanneer hij aan de start komt in Veeningen. Dit keer won hij de HBC Stal Prijs en ook de Morrenhof-Jansen Prijs.

Doron Kuipers bij de huldiging Foto: Jeroen Spoolder

Maikel van Mierlo uit Koningslust, werd winnaar van de Paardenkliniek Vinkega Prijs. Willem Greve (…) won de VDL Stud Prijs, een rubriek waarin Albert Zoer met Heechhiem’s Cancun VDM, een nazaat van Balou du Rouet x Karandasj, vierde werd.

De laatste rubriek van de dag, de Stoeterij Sterrehof Prijs werd een prooi voor de Engelsman Alex David Gill. Op de rug van de KWPN merrie Esprit de Pomme (Berlin x Jus de Pomme) kwam hij tot 61.15 sec. In deze rubriek met 98 combinaties werden hindernissen van 1.35 gesprongen en van die 98 was onze landgenoot Harry Wiering de op een na beste. Hij ging met Folinda ( Van Gogh x Ahorn) rond in 62.27. Ook Wiering bleef foutloos. De Amerikaanse Joie Gatlin werd derde met Kimmel Scf (Amaretto D´arco x Lester) in 62.68. Een prima prestatie leverde de Asser amazone Chantal Regter. De talentvolle Drentse werd vierde met Quilando (Quintender x Landadel) in een foutloze rit. Ze klokte 62.73 en was daar bijzonder content mee.