CH de Wolden kijkt uit naar 2022

Het bestuur van het concours hippique de Wolden had het graag anders gezien, maar beseft dat gezondheid boven alles gaat. Daarom is besloten het concours ook dit jaar te moeten afgelasten. De zestiende editie van het concours zal dus niet in 2021 worden gehouden, maar hopelijk wel in 2022.

Ondanks dat dit voor de organisatie financiële gevolgen heeft, er waren al de nodige investeringen gedaan en natuurlijk gaan ook de vaste kosten voor onderhoud van gebouwen en terreinen gewoon door. Daarnaast missen leveranciers, de middenstand en de horeca in de omgeving, de inkomsten als gevolg van het afgelasten.

In 2019 vierde CH de Wolden haar vijftienjarig bestaan en dat jubileum werd toen luister bijgezet door de toekenning van het Europees Kampioenschap Young Riders, Juniors & Children. Dit geweldige evenement, dat erg succesvol verliep, was de kers op de taart bij het vijftienjarig bestaan. Nederlandse deelnemers speelden toen een belangrijke rol in de diverse kampioenschappen.

Het reguliere concours van 2019 vond na die EK-week plaats en winnaar van de Grote Prijs in het eerste blok van CH de Wolden 2019 werd Albert Zoer uit Echten. Hij won op de rug van Florian tot grote vreugde van de paardensportliefhebbers uit Veeningen en omstreken.

Albert Zoer Foto: Jeroen Spoolder

De tweede Grote Prijs, die op zondag 28 juli 2019 werd verreden, werd een prooi voor Willem Greve uit Markelo. Hij zegevierde met Gogo in een spannende en erg boeiende barrage.

Willem Greve Foto Jeroen Spoolder

Liefhebbers van de hippische sport zullen tot 2022 moeten wachten voor zich opvolgers aandienen voor Zoer en Greve.

Het bestuur van CH de Wolden heeft er alle begrip voor dat er nu belangrijkere zaken zijn dan haar eigen concours.