CH De Wolden vernieuwt terrein

Met nog anderhalf jaar te gaan tot het Europees Kampioenschap springen voor Young Riders, Juniors & Children, vernieuwt het bestuur van CH De Wolden haar terrein en voorzieningen op diverse punten. In de komende maanden wordt een nieuwe inspringpiste met een all weather bodem aangelegd, zodat deelnemers hun paarden en pony’s een optimale warming up kunnen geven, voor ze de wedstrijdpiste ingaan. Verder wordt de waterhuishouding op het terrein verbeterd, zodat het paardenwelzijn in de stallen nog optimaler wordt. Eveneens ondergaat de tweede wedstrijdring een ingrijpende aanpak, zodat ook op die piste onder alle omstandigheden uitstekend kan worden gesprongen.

De prachtige accommodatie van CH De Wolden vanuit de lucht gezien

EK Young Riders
Het ‘FEI European Championships for Young Riders, Juniors & Children’ staat voor 9 tot en met 14 juli 2019 op het programma in Veeningen. De terreinen en voorzieningen worden nu al vernieuwd, zodat de organisatie in de zomer van 2019 over een prima wedstrijdaccommodatie beschikt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Drenthe en gemeente De Wolden. Gedeputeerde Henk Jumelet: “De vele vrijwilligers van CH De Wolden zorgen er elk jaar voor dat bezoekers kunnen genieten van een goed georganiseerd tweewekelijks paardensportevenement. Een belangrijk evenement van grote economische waarde. Met de investering in vernieuwing van het terrein en voorziening kan de organisatie de internationale gasten voor het EK Young Riders op een goede manier ontvangen en ervoor zorgen dat zij het jaar daarop ook terugkomen voor het concours”.

Burgemeester Roger de Groot van gemeente De Wolden: “De verbetering van het terrein is een initiatief van de Stichting CH De Wolden om het concoursterrein nog geschikter te maken voor het evenement wat al jaren een groot succes is in De Wolden. Gratis toegankelijk voor publiek en in trek bij veel internationale ruiters. Met deze verbeteringen is het terrein klaar voor het jaarlijkse evenement CH De Wolden, met in 2019 dus ook nog het EK Young Riders! Daar dragen wij vanuit Initiatiefrijk De Wolden graag aan bij.”

Opdeze foto staan vlnr: burgemeester Roger de Groot van de gemeente De Wolden, Peter Pluijter, bestuurslid CH De Wolden en gedeputeerde Henk Jumelet van de provincie Drenthe. Zittend Jan Broek, bestuurslid CH De Wolden.

 

Springplank voor de jeugd

Het bestuur van CH De Wolden is er alles aan gelegen om dit prestigieuze kampioenschap, voor ruiters en amazones van 14 tot en met 20 jaar, onder ideale condities in Veeningen te houden en tot een succes te maken. Niet alleen om een goede internationale indruk te maken. Het Europees Kampioenschap springen voor Young Riders, Juniors & Children is feitelijk dé springplank voor de jeugd naar ‘eeuwige roem’. De verwachting is dat ongeveer 300 deelnemers uit meer dan 30 landen in De Wolden zullen neerstrijken voor het EK. Het grote aantal deelnemers, officials en (buitenlandse) bezoekers betekent een flinke economische impuls voor Zuidwest-Drenthe en wijde omgeving.