Chantal Reter topper

Ze kwam al in de 24-ste rit in de ring, maar moest heel lang wachten tot ze van de spanning was verlost. Niemand van de na haar startende combinaties wist Regter van de eerste plek in de Spruce Meadows Prijs af te houden. Een prima prestatie van de amazone uit Witten bij Assen die met Quilando (Quintender x Landadel) een hele scherpe tijd neerzette: 24.54. Het was Daan van Geel die daar nog het dichts bij kwam. Van Geel uit Gees reed solide rond over het parcours met hindernissen tot 1.45m. Na de foutloze eerste ronde, maakte hij met Guus (Vleut x Monaco) in de tweede fase een tijd van 25.12, maar dat was niet genoeg om Regter van de eerste plek te krijgen. Wel drong hij Albert Zoer een plaatsje terug. Zoer reed met Heechhiems Cancun VDM (Balou de Rouet Z x Karandasj) naar 25.26. Net niet snel genoeg om Van Geel voor te blijven. Toch stond een Drents trio bovenaan in deze wedstrijd

Het lange wachten van Chantal Regter, ze moest maar liefst 53 combinaties afwachten, werd beloond. Voor Regter is in deze kwalificatie wel duidelijk geworden welk paard ze zondag in de Grote Prijs gaat rijden. “Dat is Quilando. Dat is een rijper paard dan Conchacco. Die laatste is een achtjarige en heeft nog maar één Grote Prijs gelopen. Daar kan ik zaterdag nog in het Championat of Veeningen mee starten en daar kan hij ook nog leren. Maar Quilando heb ik al meerdere jaren en wij zijn een goed op elkaar ingespeeld koppel. Verleden jaar heb ik met dit paard ook gereden in de Grote Prijs bij De Wolden. Hij doet het nog steeds heel goed en ik heb er alle vertrouwen in.”

Regter was tevreden met haar ronde in de Spruce Meadows Prijs. “Het ging naar wens en ik hoefde nergens te forceren. Alleen is het nog niet afgelopen. Er komen nog een paar snelle combinaties”, liet ze tegen het einde van de rubriek weten. Op dat moment waren nog enkele combinaties niet in de ring geweest. Maar de terughoudendheid kon ze een kwartier later laten varen, met het laten vallen van een balk door laatste deelnemer Corné van zanten was de winst voor Regter binnen.

In de andere ring van het concoursterrein wist, net als donderdagavond, Mohammed Ghanem Al Hajri een pittige rubriek te winnen. De ruiter uit de Verenigde Arabische Emiraten kwam met Hermes de Mariposa (Canturo x Power Light) tot de overwinning in de Buning Wegenbouw Prijs, een wedstrijd met ingebouwde barrage over 1.40 m. Hij was ruim sneller dan de Belgische Kirsten Rombouts. De winnende tijd van Al Hajri was 26.50. Rombouts kwam met Fuptricia van Beek (Vagabond de la Pomme x Up and Down Cellebroedersbos) tot een tijd van 26.88. De Italiaan Giampiero Garofalo werd derde. Hij reed met Alacapone Des Carmille (Dimand de Semilly x Heartbreaker) tot 28.39. Het was Michael Greeve die als vierde en beste Nederlander uit de strijd kwam. Op Dacantos (Uo to Date x Cassini I) kwam hij met zijn tijd van 26.86 net buiten de beste drie.

 

Chantal Regter met Quilando op weg naar de winst. Foto: Jeroen Spoolder / Spoolder.net