Children NL de beste

De eerste klap is een daalderwaard. En die klap werd door Nederland uitgedeeld. De eerste van vier landenwedstrijden in Veeningen is in een geweldige overwinning voor Nederland geëindigd. TeamNL bij de Children heeft zich prima gemanifesteerd en liet Duitsland en Italië op een gedeelde tweede plek achter zich. Drie Nederlandse combinaties bleven foutloos in de beslissende barrage die door drie landen werd verreden. Renske van Middendorp (Kootwijkerbroek) wist ook nog eens de snelste tijd in de barrage te rijden met Dos Lunas Galaxie: 36.18. En dat terwijl zij als enige in de twee voorronden een balkje afwierp. Ook Yoni van Santvoort (Nuenen) en Emma Heijligers (Asten) bleven in de barrage zonder fouten. Helaas liet Jesse Berkers met Aragon Happhira een balk vallen op de laatste hindernis in de barrage, anders waren alle vaderlandse combinaties foutloos gebleven.

Het deerde evenwel niet, want met drie foutloze ritten was de winst uiteindelijk toch voor het Nederlandse team onder leiding van Edwin Hoogenraat.

De winnende Nederlanders op hun paarden

Italië en Duitsland deelden de tweede plaats.

Duitsland en Italie links op het podium en Nederland rechts

Voor de Italianen was Anna Ruggeri in de barrage de snelste. Zij eindigde individueel als tweede en de Duitse Vieca Sofie Bade werd achter Yoni van Sandvoort vijfde in het individuele klassement.