Nederlands
English

CK

C.K. De Wolden: waar sport en fokkerij elkaar ontmoeten: Drenthe: regio met de voortreffelijke merriestammen!

 

Op dinsdag 19 juli organiseert de regio Drenthe de provinciale afronding van het keuringsseizoen.

 

Op deze dag komen fokkerij en sport samen op het prachtige terrein van CH de Wolden te Veeningen. De aanvang is 8.30 uur. Er is veel en gratis parkeergelegenheid.

 

De Drentse fokkers presenteren hier hun voorgeselecteerde veulens en jonge merries.

 

De veulens strijden op deze dag om de provinciale kampioenschappen, de jonge merries komen in aanmerking voor promotie naar een hogere kwaliteitsklasse. De topexemplaren uit alle categorieën kunnen een uitnodiging ontvangen voor de Landelijke Finale te. Deze Nationale ‘fokkerijfinale’ vindt plaats op de prachtige terreinen van het Nederlands hippisch Centrum.

 

De beste 4- en 5-jarige dressuurpaarden presenteren zich in de PAVO-cup en proberen zich te plaatsen voor de Nationale Finale. Ook de 4-jarige springpaarden strijden in de ISAH-competitie en gaan voor een afvaardiging naar het Nationaal kampioenschap. De warme belangstelling vanuit Drenthe voor de springsport wordt nog eens benadrukt door de finale van De Wolden Cup, een competitie van 4 en 5 jarige spring paarden.

 

Traditiegetrouw komen er bijzonder goede sportpaarden uit onze Drentse foklijnen. Tot op de dag van vandaag worden deze stammen ingezet en ook op de Centrale keuring kunt u zien hoe er door onze fokkers gecombineerd is en wat de resultaten zijn. (Wellicht kunt u zelfs tot zaken komen!)

 

Behalve de selectie van de paarden is er ook de verkiezing van ‘De Fokker van het Jaar’. Deze eretitel wordt gegeven aan een Drentse fokker die heeft laten zien over visie, doorzettingsvermogen en succes te beschikken. Er zijn meerdere gegadigden, dus dat blijft spannend.

 

Naast de keuring en de diverse sportieve elementen is er ook een groot strodorp waarin eenieder alles op het gebied van paardensport en landleven kan vinden.

 

U bent van harte welkom!

 

Website: kwpndrenthe.nl
E-mail: kwpndrenthe@gmail.com
Facebook: KwpnRegioDrenthe

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat
of dhr. Erik Zeegers (coördinator Centrale Keuring) emailadres: e.g.m@live.nl

Laatste nieuws

Vrieling: en dat is drie

Vrieling: en dat is drie

Hij was de gehele week een beetje op de achtergrond actief en reed amper bij de beste drie, maar in ...

Vorsselmans verrast iedereen

Vorsselmans verrast iedereen

Doron Kuipers en Annelies Vorsselmans hebben beiden zaterdag een zware proef bij CH De Wpolden op hu...

Meer nieuws +

Webdiensten - Plus Automatisering