Nederlands
English

Official mediapartners

rtv drenthe meppeler courant

CK

C.K. De Wolden: waar sport en fokkerij elkaar ontmoeten: Drenthe: regio met de voortreffelijke merriestammen!

 

Op dinsdag 24 juli organiseert de regio Drenthe de provinciale afronding van het keuringsseizoen.

 

Op deze dag komen fokkerij en sport samen op het prachtige terrein van CH de Wolden te Veeningen. De aanvang is 8.30 uur. Er is veel en gratis parkeergelegenheid.

 

De Drentse fokkers presenteren hier hun voorgeselecteerde veulens en jonge merries.

 

De veulens strijden op deze dag om de provinciale kampioenschappen, de jonge merries komen in aanmerking voor promotie naar een hogere kwaliteitsklasse. De topexemplaren uit alle categorieën kunnen een uitnodiging ontvangen voor de Landelijke Finale te. Deze Nationale ‘fokkerijfinale’ vindt plaats op de prachtige terreinen van het Nederlands hippisch Centrum.

 

De beste 4- en 5-jarige dressuurpaarden presenteren zich in de PAVO-cup en proberen zich te plaatsen voor de Nationale Finale. Ook de 4-jarige springpaarden strijden in de ISAH-competitie en gaan voor een afvaardiging naar het Nationaal kampioenschap. De warme belangstelling vanuit Drenthe voor de springsport wordt nog eens benadrukt door de finale van De Wolden Cup, een competitie van 4 en 5 jarige spring paarden.

 

Traditiegetrouw komen er bijzonder goede sportpaarden uit onze Drentse foklijnen. Tot op de dag van vandaag worden deze stammen ingezet en ook op de Centrale keuring kunt u zien hoe er door onze fokkers gecombineerd is en wat de resultaten zijn. (Wellicht kunt u zelfs tot zaken komen!)

 

Behalve de selectie van de paarden is er ook de verkiezing van ‘De Fokker van het Jaar’. Deze eretitel wordt gegeven aan een Drentse fokker die heeft laten zien over visie, doorzettingsvermogen en succes te beschikken. Er zijn meerdere gegadigden, dus dat blijft spannend.

 

Naast de keuring en de diverse sportieve elementen is er ook een groot strodorp waarin eenieder alles op het gebied van paardensport en landleven kan vinden.

 

U bent van harte welkom!

 

Website: kwpndrenthe.nl
E-mail: kwpndrenthe@gmail.com
Facebook: KwpnRegioDrenthe

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat
of dhr. Erik Zeegers (coördinator Centrale Keuring) emailadres: e.g.m@live.nl

Laatste nieuws

Filmimpressie CH de Wolden

Filmimpressie CH de Wolden

Bekijk hier de beelden die DNO Media (Streek radio en tv) heeft gemaakt tijdens de editie 2018 van C...

Jur Vrieling flikt het na 2015 opnieuw

Jur Vrieling flikt het na 2015 opnieuw

Wat een snelle rit zette Jur Vrieling met Zypern III neer in de barrage van de Grote Prijs gemeente ...

Meer nieuws +

Webdiensten - Plus Automatisering