Daniel Coyle de beste in het Championat

Het hoofdnummer van de voorlaatste dag van het CH de Wolden, het Pandriks Championat of Veeningen leverde een overwinning op voor de Ier Daniel Coyle. 

Daniel Coyle springt naar de winst. Foto Jeroen Spoolder

Deze rubriek, tabel A over 1.40 en 1.45 m, kende een barrage met acht combinaties en in de laatste rit van de barrage beet Chantal Regter zich stuk op de tijd van Coyle. Maar voor haar was er wel een prima tweede plek weggelegd. Een andere Nederlandse amazone, Ester Blekkink uit Varseveld werd derde.

Het was spannend in de barrage. De acht deelnemers zorgden voor een mooie strijd, die keurig werd opgebouwd. De eerste combinatie, Belinda de Graaf met Diabolo, kreeg acht strafpunten. De na haar gestarte Tom Schellekens wierp op de laatste hindernis een balk af. Daarna was het de Duitse Pia-Luise Aufrecht die met Cindy 1020 (Crawford 5 x Bacara) als eerste foutloos bleef. Haar tijd, 46.00 seconden, werd twee ritten later door Ester Blekkink onderuit gehaald. Met It’s Easy (Nonstop x Bacara) reed Blekkink naar 43.82. Weer twee ritten later was het Coyle die daar onder dook met Legacy (Chippendale Z x Bon Ami): 41.74. In de laatste rit haalde Chantal Regter alles uit Quilando (Quintender x Landadel). Ze bleef wel foutloos, maar qua tijd steken op 42.38. Daardoor greep ze naast de eerste prijs van 2640 euro. Voor haar bleef het bij 1600 euro, ook niet mis. “Maar ik ben heel erg blij”, glunderde de amazone uit Assen na afloop. “Quilando heeft geweldig gesprongen. Gisteren won hij en nu opnieuw.”


Chantal Regter tijdens de ereronde Foto Fred Lubbers

Chantal Regter weet waar de winst in het Pandriks Championat of Veeningen was blijven liggen. “Het paard is net zo gretig als ik en dan moet ik hem inhouden. Dat heeft iets teveel tijd gekost, waardoor ik die tijd van Coyle niet kon verbeteren. Maar het is echt een geweldig concourspaard. Prima gesprongen, beide weken hier op CH de Wolden”, aldus de blije Chantal Regter na afloop.

Eerder op de middag greep Doron Kuipers uit Mijnsheerenland zijn tweede overwinning van de dag. Nadat hij zaterdagochtend de winst greep in de Eurohill Prijs, pakte Doron Kuipers zaterdagmiddag opnieuw een eerste prijs. Hij was de beste in de Equifond Prijs, een rubriek over 1.35 m. met ingebouwde barrage. Op Daegen Lalan (Cicero Z van Paemel x Julio Mariner) pakte Kuipers een duidelijke overwinning in een barragetijd van 34.09. De voorsprong op combinatie twee, Ali Al Khorafi (Van Schijndels Rascin) was behoorlijk, een seconde. Nagenoeg ieder jaar kan Kuipers tijdens het CH de Wolden wel op één of meerdere overwinningen bogen.

Zondag is de slotdag van de veertiende editie van CH de Wolden,. Het hoogtepunt, de Grote Prijs Gemeente De Wolden, begint om 15.00 uur. De toegang is geheel gratis.