Duitse Bleicher kampioen

Tiara Bleicher uit Duitsland is de nieuwe Europese Kampioen bij de Children.

Tiara Bleicher tijdens haar ereronde Foto: Spoolder.net / Digishots

Zij bleek na een spannende barrage tijdens het EK springen in Veeningen de snelste van de drie meisjes die zich voor de beslissende rit hadden geplaats. Hoewel Bleicher als eerste de ring in moest, was er niemand die haar tijd kon verbeteren. Met Daniels Jack S (Diarado x Askan) bleek de Duitse met 36.20 seconden te snel voor haar twee concurrenten.

Het erepodium met vlnr Bocken, Bleicher en Miteva Foto Spoolder.net / Digishots

Emma Bocken uit Someren Heide legde met Dagma (Zuuthoeve x Calvin Z) beslag op de tweede plaats. In de laatste barragerit kwam Bocken tot 37.17, genoeg om met een halve seconde in haar voordeel ten opzichte van nummer drie, het zilver te pakken.

Aya Miteva uit Bulgarije legde beslag op de derde plaats. Ze kwam met S.I.E.C. Caro S (Caretino x Landgraf I) een halve seconde te kort om Emma Bocken van de tweede plaats af te houden. Maar de jonge Bulgaarse zat daar niet mee en was dolgelukkig met de bronzen medaille.

Voor Emma Bocken is het een prima EK-week geweest. Donderdag won de 14-jarige Limburgse de gouden medaille met het childrenteam. Zaterdagmiddag stond ze opnieuw op het podium, maar dan bij de individuele wedstrijd waarin ze zilver won. Iets dat ze van te voren niet had verwacht. “Eigenlijk was ik een beetje teleurgesteld omdat ik net niet sneller was dan de Duitse, maar ik moet heel erg tevreden zijn met twee medailles.”

Emma Bocken op weg naar zilver Foto Spoolder.net / Digishots

Hetzelfde gold voor bondscoach Edwin Hoogenraat. Hij blikte uiterst tevreden terug. “In een woord fantastisch, hoe het gelopen is  met ons Childrenteam”, aldus Hoogenraat. “Zelf kijk ik ook met voldoening terug. De organisatie was hier in Veeningen voortreffelijk en het is een prachtige accommodatie. En dan met goud en zilver naar huis gaan is natuurlijk iets geweldigs.”