EK en CH de Wolden

Drie weken hippische topsport. Dat staat het dorp Veeningen in Zuidwest-Drenthe in juli te wachten. Paardensport van hoog niveau, want het jaarlijkse concours hippique CH de Wolden, dat dit jaar haar derde lustrum viert, kent vele deelnemers van wereldklasse. Maar dit jaar is er meer dan dat. De organisatie in Veeningen heeft van de internationale hippische federatie, de FEI, de Europese Kampioenschappen springen voor Young Riders, Junior & Children toegewezen gekregen. Na een spectaculaire openingsmiddag op zondag 7 juli begint dat springtoernooi op maandag 8 juli op het prachtige concoursterrein in Veeningen.

Het is voor het eerst dat de organisatie in Veeningen een dergelijk groot internationaal kampioenschap toegewezen heeft gekregen. De toewijzing van het EK Young Riders, Juniors & Children is de kroon op het werk van het bestuur van CH de Wolden.

“In de afgelopen jaren hebben wij ons concours zien groeien en dat is ook door de FEI opgemerkt”, aldus bestuurslid Peter Pluijter. Hij is erg actief geweest bij de activiteiten voor het binnenhalen van het Europees Kampioenschap Young Riders, Juniors & Children 2019. “Al vanaf de eerste editie is er veel geïnvesteerd, mede door bijdragen van de provincie Drenthe, de gemeente De Wolden en sponsors. Deze partijen hebben destijds de wens geuit het CH de Wolden door te ontwikkelen naar een, op termijn, nationaal of internationaal kampioenschap.”

Er wordt dit jaar een zware wissel getrokken op alle medewerkers, want zij moeten gedurende drie weken op scherp staan. Wie het concoursterrein betreft, ziet niet alleen de springpistes, er is een Summer Fair, nationale en internationale standhouders bieden de nieuwste trends op het gebied van de ruitersport. Traditie is een veiling van veulens en talentvolle jonge springpaarden. Die wordt op zaterdag 13 juli gehouden. De beide concoursblokken van CH de Wolden worden ieder afgesloten met een Grote Prijs. In de afgelopen jaren hebben verschillende toppers de hoofdprijs al mee naar huis mogen nemen. Zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse crack Beezie Madden (2010 en 2014), Jeroen Dubbeldam (2005), Jur Vrieling (2015 en 2018) en Maikel van der Vleuten (2017).

 Alle dagen zijn gratis toegankelijk, ook de openingsmiddag en de wedstrijden van het EK.

 Jur Vrieling winnaar 2018 Foto: Jeroen Spoolder