Geweldige openingsmiddag

De Europese Kampioenschappen voor Young Riders, Juniors en Children kennen zondagmiddag 7 juli een spectaculaire openingsmiddag. Deze middag, die wordt aangeboden door de gemeente De Wolden, is gratis door iedereen te bezoeken. Er zijn die dag nog geen wedstrijden, maar wel volop beleving op het grote concoursterrein in Veeningen.

 

Heel treffend is dat de Europese Kampioenschappen mede worden geopend met een paardenfestijn. Twee ridders, twee schildknapen en twee paarden zijn in dit ridderspektakel de hoofdrolspelers. De ridders te paard komen in de ring, voorafgaand aan de landenpresentatie en vlaggenceremonie. Tussen beide ridders ontstaat een steekspel, waarbij zwaarden, lansen en speren worden gebruikt. Bij dit ridderfestijn spelen de paarden, Andalusiërs, natuurlijk een belangrijke rol. Met hun mooie uitstraling en snelle wendbaarheid zijn het echte showpaarden en het publiek zal er met volle teugen van genieten. Dit ridderspektakel duurt ongeveer 25 minuten.

 

De Fanfare van de Bereden Wapens zal de officiële ceremonie muzikaal omlijsten, met als extra huzarenstukje een optreden van soliste Lise Verheijden én een verrassende act van SkyDive Hoogeveen. Het slotakkoord wordt verzorgd door zangeres Romy Monteiro, bekend van onder andere de musical The Bodyguard. Voor haar rol in die musical won Romy Monteiro in 2016 de Award voor Aanstormend talent.

 

Speciaal voor de jeugd zijn er drie vloggers actief op het terrein en ook is er een meet & greet met hen. De populaire Jesse Drent, Fenna van de blog Hoefwijzer én Lavitana zullen de openingsmiddag van de Europese Kampioenschappen springen voor Young Riders, Juniors & Children komende zondagmiddag komen opluisteren.

Tussen 13.30 en 14.30 uur zijn de vloggers op het concoursterrein in Veeningen aanwezig om handtekening uit te delen en op de foto te gaan. Lavitana  zal bovendien om 13.15 uur een ponyshow geven als opwarmertje voor de officiële openingsceremonie.

 

Op het terrein is er deze middag speciaal voor de kleintjes een kinderplein met springkussen, trekkertjes en schminken. Ook wanneer je geen paardenliefhebber bent, mag je deze spectaculaire openingsmiddag op het concoursterrein in Veeningen niet missen. Aanvang 13.00 uur.