Hulde en boek voor vrijwilligers

Nog even terug naar het concours dat inmiddels alweer achter ons ligt. Op de laatste wedstrijddag van CH de Wolden 2019 was er volop aandacht voor de trouwe vrijwilligers. Zonder hen is er in Veeningen geen concours. Dat weet ook de organisatie. Daarom worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet, ook op zondag 28 juli.

De vrijwilligers op een rij in de ring, voor zo’n 5000 bezoekers. Foto: Fred Lubbers

Omdat het dit jaar de vijftiende maal CH de Wolden is, had het bestuur van CH de Wolden een verrassing in petto voor de circa 2000 vrijwilligers. Voor iedereen was er een jubileumboek, waarin wordt teruggeblikt op de afgelopen jaren. Een naslagwerk met veel foto’s uit het verleden van CH de Wolden. Vrijwilligerscoördinatoren Dick van Raalte en Marten Oosterga ontvingen alvast een boek uit handen van bestuursleden Jan Broek en Peter Pluijter.

Het boek is overhandigd aan Dick van Raalte en Marten Oosterga Foto: Jeroen Spoolder / Spoolder.net

Later kregen ook alle andere vrijwilligers het boek en ook sponsors van CH de Wolden kregen het naslagwerk. Het boek laat in foto’s met korte teksten zien hoe CH de Wolden is begonnen en zich heeft ontwikkeld tot het mooie twee sterren concours zoals het nu is. Niet de ruiters komen aan bod, ook diverse vrijwilligers treden voor het voetlicht. Daarnaast worden leuke en verrassende ontwikkelingen en voorvallen uit het verleden naar boven gehaald. Het boekwerk telt bijna 100 pagina’s en die zijn gevuld met vele kleurenforto’s en korte teksten, zowel in het Nederlands, als in het Engels, voor de buitenlandse relaties van CH de Wolden.

Op de laatste concoursdag werd vlak voor de Grote Prijs ook weer een vrijwilligers van het jaar naar voren gehaald. Het was Jans Zanting, één van de verkeersregelaars. Ieder jaar zorgt hij er samen met zijn collega’s weer voor dat het verkeer richting concoursterrein bij de openbare weg veilig de insteek kan maken en ook bij het verlaten van CH de Wolden, weer veilig de openbare weg op kan. Tegenwoordig is Jans Zanting ook aanspreekpunt voor de verkeersregelaars en ondersteunt hij de coördinator bij het indelen van het schema’s. Burgemeester Roger de Groot overhandigde de Vrijwilliger van het Jaar een fraai beeld van een paard, behorend bij de titel. Op de foto de Vrijwilliger van het Jaar samen met de burgemeester, Helen Broek.