Jarige Stenfert zegeviert

Winnen op je verjaardag. Wie wil dat niet? Jurgen Stenfert lukte dat. Hij had zich geen mooier verjaardaggeschenk kunnen bedenken. De ruiter uit Loenen die vandaag 62 jaar is geworden, wist zaterdagmiddag in Veeningen bij de Spring Tour, de Grote Prijs Gemeente De Wolden op zijn naam te schrijven en daarmee een bedrag van ruim 8400 te verdienen. Hij bleef de Ier Conor Drain en de Nederlander Bas van der Aa net voor, zij werden tweede en derde op de eerste editie van de Spring Tour in Veeningen.

Jarige Jurgen op weg naar een mooi verjaardagscadeau (Foto: Jeroen Spoolder)

De Grote Prijs kende 48 combinaties in het basisparcours, waarvan er dertien wisten door te dringen tot de barrage. Afvallers waren onder meer Albert Zoer (Echten), Weite Oldenziel (Grolloo) die door een tijdoverschrijding net een strafpunt te veel had, Daan van Geel (Gees) en ook Julia Houtzager-Kayser (Rouveen).

De dertien barragecombinaties maakten er een spannende aangelegenheid van. In die beslissende fase kwam Stenfert als achtste in de ring en hij had al twee hele snelle ritten gezien, die van de Ier Conor Drain (34.25) en de Nederlander Bas van der Aa (34.26). Stenfert ging er met Heaven of Romance (v Andiamo Z) vol voor en uiteindelijk dook hij net onder de tijd van Drain. Stenfert klokte 34.10, genoeg voor de winst op zijn verjaardag. Daar had de eigenaresse van zijn paard, Alice Schuurman, waarschijnlijk al rekening mee gehouden. Zij kwam nog voor de huldiging met een fraaie taart naar Stenfert toe. Gezeten op zijn paard nam de jarige Jurgen de taart al in ontvangst.

Van de eigenaresse van zijn paard, Alice Schuurman, kreeg Jurgen Stenfert direct na de winst een taart. (Foto: Fred Lubbers)

Drain had het nakijken. Met Imagine (v Cassini Gold) kwam hij 0.15 seconden tekort en Bas van der Aa uit Albergen kwam met Gaen (v Quintago I) 0.16 seconden tekort.

Na afloop glunderde de jarige winnaar breeduit. “Ik heb dit paard nu driekwart jaar onder het zadel en er zit behoorlijk groei in. Het is echt een paard met toekomstmogelijkheden”, prees Stenfert de tienjarige KWP-merrie van Alice Schuurman. “Ze liep in het technische basisparcours al goed en in de snelle barrage ging het eveneens prima. Ik ben er erg content mee.”

Stenfert had een prima week in Veeningen, want op de eerste dag van de Spring Tour greep hij met hetzelfde paard ook al een fraaie overwinning en op zaterdag sloot de ruiter uit Loenen het concours ook succesvol af met het winnen van de Grote Prijs.

Voor de organisatie was deze eerste editie van de Spring Tour in Veeningen een prima verlopen toernooi, tenminste wat het eerste deel betreft. Voorzitter Michel Broek: “We sluiten dit eerste deel af met een supermooie winnaar, nota bene op zijn verjaardag. Namens het bestuur kan ik zeggen dat we een geslaagd eerste deel hebben gehad. Alles verliep soepel en we hebben geen wanklank gehoord. We kijken nu uit naar komende week waarin wij de jeugd startgelegenheid bieden met een landenwedstrijd. De deelname is erg groot met zo’n 550 paarden. Daar zijn wij ook erg blij mee.”

Wat CH De Wolden betreft blijft het niet bij een eenmalige editie van de Spring Tour. “Wat die jeugdwedstrijden aangaat, hebben we nog een contract dat volgend jaar ook geldt en we hebben nog een optie voor een derde jaar. We hebben goede hoop dat het een volledig geslaagd evenement wordt en dat het in ieder geval drie jaren wordt gehouden”, aldus voorzitter Michel Broek.

De barrage van de Grote Prijs betekende het slot van vier dagen toppaardensport in Veeningen bij het eerste gedeelte van de Spring Tour. Woensdag gaat het programma in Veeningen verder met vijf dagen springwedstrijden voor de jeugd met onder meer de Nations Cup voor de diverse jeugdcategorieën.