Knoester net voor Zoer

Het was Glenn Knoester die aan het begin van de zaterdagavond  als winnaar werd gehuldigd van de Pandriks Bake Off Championat of Veeningen. Deze rubriek, de meest zware van de voorlaatste dag van het eerste blok van CH de Wolden kende een spannende barrage, waarin Knoester zich al in de eerste rit liet gelden. Elf concurrenten beten zich daarna stuk op zijn tijd: 36.07. Met Alpicor (Lupicor x Indoctro) haalde Knoester een prima zege binnen. Albert Zoer lukte het in rit negen net niet om zich voorbij Knoester te worstelen. Met Freedom (v Larino) reed de ruiter uit Echten naar een prima tweede plek in 36.77. Dat was drietiende sneller dan Leopold van Asten die met VDL Groep Chaccola in de ring kwam. Hij eindigde op 36.80.

Glenn Knoester bij de huldiging Foto Jeroen Spoolder / Spoolder.net

Twaalf combinaties maakten zich op voor de barrage, die werd begonnen door Glenn Knoester. De ruiter uit Assendelft had een goede start en gaandeweg bleef hij snelheid in het parcours van bouwer Louis Konickx houden. Toen hij de  laatste hindernis over was en zijn tijd had gezien, was het wachten geblazen. Leopold van Asen kwam in rit drie dichtbij, maar bleef op zeventiende steken. Pas in rit negen werd het opnieuw erg spannend, want Albert Zoer had de snelheid er goed in, maar ook hij kwam net iets te kort: zeventiende van een seconde. Voor Knoester een prima resultaat, want ook andere barragedeelnemers kwamen niet meer aan zijn tijd.

“Als eerste starten is altijd onzeker. Ik weet wel dat ik een snel paard heb, maar je moet afwachten wat een ander doet. Zelf was ik tevreden, het liep goed en we konden de lijnen volgen zoals ik die had uitgedacht. Maar ik was wel onzeker, want er zouden nog enkele snelle concurrenten komen.”

Een van hen was Albert Zoer, die het net niet redde. “Toch ben ik tevreden”, aldus Zoer. “Freedom is een geweldig en lekker paard, die de hele barrage attent blijft. Hij is nog el wat voorzichtig, maar je kunt volledig op hem vertrouwen. Dat ik net niet snel genoeg was, is jammer, maar ik ben tevreden.”

Albert Zoer met Freedom op weg naar de tweede plek. Foto: Jeroen Spoolder / Spoolder.net

Een andere tevreden Nederlander was Daan van Geel. De ruiter uit Gees bracht zijn achtjarige Guus (Vleut x Monaco) in de ring en dat was voor het eerst dat hij op dit niveau uitkwam. Van Geel haalde de barrage en werd daarin foutloos vierde met 37.90. Daan straalde tevredenheid uit.

Eerder op de dag waren al er diverse rubrieken geweest. Het waren vooral Nederlandse deelnemers die daarbij successen behaalden. In de Cedar Farm Prijs zegevierde Ruben Gerritsen met Idorette For Ever (Zirocco Blue VDL x Corland). Jens van der Meer schreef de KWPN Prijs, voor 5-jarige paarden, op zijn  naam met Jillz (Chaman x Quick Star). Don Willemsen mocht de eerste plek innemen in de Paardenkliniek Vinkega Prijs met Corazon (v Cormint). Ook een ruiter uit de regio werd winnaar. Bert-Jan Zuidema verzekerde zich van de winst in de Rietdekkersbedrijf Dekker Prijs. Hij reed met zijn eigen paard Henderson naar een foutloze overwinning.  Een wedstrijd over 1.40 m. werd een prooi voor Robert Vos. De man uit Wierden kwam met Diabeau (Vaillant x Conway) zonder fouten en als beste uit de barrage van de Roelofsen Horse Trucks Prijs.

Gerco Schröder tot slot zegevierde in de Bronze Tour een wedstrijd over 1.35. Met Glock’s Dobelensky (Comet Obolensky x Lux) reed Schröder een foutloze wedstrijd in twee fasen, waarbij hij                   met drietiende van een seconde Job Oldenziel uit Gieten achter zich hield.