Kuijpers springt naar zesde plek

Duitser Tony Stormanns pakt de Grand Prix voor Junioren

Vier Nederlandse combinaties in de barrage en daarvan bleef Jersey Kuijpers als enige foutloos. Het leverde haar de zesde plaats op in de Grand Prix tabel A voor Junioren, om de Morrenhof-Jansen Prijs. Deze rubriek met barrage over 1.40 m. kende uiteindelijk vijftien combinaties in de barrage en de Duitser Tony Stormanns ging er met de eerste prijs vandoor. Stormanns reed met Cinnamo (Magic Park \ Avon \ Clair) naar een tijd van 33.35 en dat deed hij al in de vijfde rit. Tien combinaties beten zich op die tijd stuk. De eerste was Jorinde Dolfijn uit Buitenpost. De dochter van amazone Hester Klompmaker ging met Justique (Bustique \ \ M.Buberth 33) voortvarend van start, maar op de tweede hindernis raakte Justique een balk en die bleef niet liggen. Uiteindelijk werd Dolfijn veertiende.

De eerste combinatie zonder fouten die na Stormanns kwam, was onze landgenote Jersey Kuijpers (Helmond) met Crazy Coconut (Bustique \ \ M.Buberth 33). De Brabantse bleef foutloos en maakte een tijd van 37.78. De tijd had sneller kunnen zijn, maar Kuijpers maakte een grote draai voor hindernis vier, waar de andere “nulfouters” kortere wendingen maakten. Kuijpers kwam met haar tijd tot de zesde plaats.

Jersey Kuijpers springt naar de zesde plaats in de Grand Prix Junioren (Foto: Hans Khoe)

In de laatste fase van de barrage waas het de Spaanse Olivia Alvarez Garcia die nog een serieuze poging ondernam de eerste plaats te pakken. Ze bleef foutloos, maar haar tijd van 33.67, gemaakt met Liron Tk (Light on \ Giradelli 8 \ Girama) was net te langzaam om Stormanns te kloppen. Ook Linn Arvidsson (Zweden), die met Glennmorangie) als voorlaatste combinatie de barrage in ging, kwam niet aan de tijd van Stormanns en ook net niet aan die van Garcia. De derde plaats was haar deel.

Wat de Nederlanders betreft was het Hilde Veenstra uit Drachtstercompagnie die als  elfde geklasseerd werd. Met Gideon Dls (Corland \ Berlin \ Chamberline) incasseerde Veenstra vier strafpunten. Finn Boerekamp (Someren) werd vijftiende. Hij reed met Mimosa  en maakte twee fouten. Na de tweede balk op hindernis vier deed Boerekamp het kalm aan en eindigde in 39.28 seconden.

Winnaar Stormanns ontving na afloop tijdens de prijsuitreiking uit handen van wethouder Egbert van Dijk van Gemeente De Wolden een fraaie schaal. (zie foto).

De winnaar ontvangt van wethouder Van Dijk een fraaie schaal. (Foto: Fred Lubbers)