Lars Kersten zet de toon

De tweede dag van de Europese Kampioenschappen springen voor Young Riders. Junior & Children is voor Nederland voortvarend begonnen. Bij de Young Riders wisten alle deelnemers in de Spruce Meadows Prize foutloos te blijven en dat houdt in dat het Nederlandse Young Ridersteam nu na de eerste wedstrijd tweede staat, achter de Belgen.

Het was Lars Kersten die voor het Nederlandse team de toon zette met zijn snelle foutloze rit op H-Casino (Torino x Nebelhorn).

Lars Kersten tijdens zijn succesvolle rit. Foto Spoolder.net / Digishots

De Nederlands Kampioen bij de Young Riders ging prima rond in een tijd van73.12 seconden, maar moest de winst laten aan de Belgische ruiter Dieter Vermeiren. Hij had met Kingston Town (Kashmir van Schuttershof x Chellano) net iets minder tijd nodig: 72.97 sec.

Dieter Vermeiren (Foto: Spoolder.net / Digishots)

De kloof die Lars Kersten had met nummer drie, Zoe Conter (Bel) was ruim anderhalve seconde: 74.97. Conter kwam met Univers Du Vinnebus (Lucciano x Grenat de Graz) ook foutloos over de hindernissen.

Voor Lars Kersten was de tweede plek aan prima resultaat, temeer wanneer bedacht wordt dat de 19-jarige ruiter uit Eghel met gescheurde kruisbanden reed. Zijn linker knie raakte geblesseerd tijdens ritten thuis, maar de ruiter liet weten er niet veel hinder van te hebben ondervonden bij zijn optreden, woensdagochtend. “Rijden gaat gemakkelijker dan lopen. Je bent wanneer je rijdt natuurlijk erg gefixeerd op een goed resultaat, dan vergeet je de ongemakken. Eigenlijk zet je de knop om,”, aldus  Lars Kersten.

Over het parcours was hij duidelijk: “Het was pittig, maar zeker niet extreem. Ik vond het jammer dat er weinig echte wendingen en draaien in zaten.”

Bondscoach Luc Steeghs keek tevreden terug op het eerste optreden van de Young Riders. “Ik ben niet ongelukkig met de optredens. Vijf foutloze ritten is heel mooi. Maar ik blijf voorzichtig”, aldus Steeghs.