Maikel van Mierlo snelt naar winst

De zwaarste proef van de zaterdag was het Pandriks Championat of Veeningen. Deze wedstrijd over 1.45 m  met barrage werd na een spannende ontknoping een prooi voor Maikel van Mierlo, die kort daarvoor in dezelfde ring nog een rubriek voor zevenjarige paarden had gewonnen. Van Mierlo, uit het Limburgse Koningslust, kwam met Follow Up (Andiamo x Winningmood van de Arenberg) als laatste in de barrage en zette uiteindelijk de snelste tijd op de klokken, 34.10. Die was tweehonderdste sneller dan de Duitser Tobias Meyer. Derde in deze hoofdrubriek van de zaterdag werd Willem Greve.

Wat was het spannend in de barrage met dertien combinaties. In de eerste rit had de Italiaan Antonio Alfonso 34.92 neergezet en daar beet eerst Albert Zoer zich op stuk. Daarna de Duitse Jana Wargers, die ook niet aan de tijd van de Italiaan kwam. Maar de als vierde startende Willem Greve niet. Hij had Carewicz (Carinjo x Elliot) gezadeld en kwam tot 34.34. Hij ging daarmee geruime tijd aan de leiding, maar moest met lede ogen toezien hoe in de laatste ritten zijn tijd nog werd verbeterd, eerst door Meyer, in de laatste rit door Van Mierlo. En zo gebeurde het dat Van Mierlo kort na elkaar twee rubrieken won.

Van Mierlo snelt naar winst

Greve had ditmaal het nakijken, terwijl de man uit Markelo het gehele concours goed op dreef is. “Dit was een mooie proef. Weliswaar niet op Grand Prix niveau, maar voor de paarden die de kwalificatie niet hebben gehaald, een pittige ronde”, aldus Greve die best even vooruit wilde kijken naar morgen. Dan rijdt hij in de Grote Prijs van de Gemeente De Wolden op Faro. “In de kwalificatie, vrijdag, reed Faro prima. Weliswaar won ik die niet, maar het was veelbelovend. Faro heeft zeker capaciteiten. Het is met zijn acht jaar nog een jonge hengst en zit nog in het leerproces, maar hier in Veeningen worden goede parcoursen gebouwd, waarbij de dieren zeker niet voor onmogelijke zaken komen te staan.” De ruiter uit Markelo verwacht zondag geen winst, maar houdt toch een slag om de arm. “Wanneer alles meezit, zou het kunnen. Je weet maar nooit, maar ik reken er niet op.”

Willem Greve succesvol in eerste wek CH de Wolden

Hetzelfde geldt voor Albert Zoer uit Echten. In het Pandriks Championat of Veeningen legde Zoer beslag op de achtste plaats. Hij rijdt zondag ook de Grote Prijs, op en steenworp van zijn eigen stal. “Veeningen ligt voor mij altijd gunstig, zo dicht bij huis. Natuurlijk hoop ik hier hoge ogen te gooien. Ik rijd met Heechhiem’s Cancum VDM en die zou het kunnen. Maar heel eerlijk moet ik wel zeggen, dat dan alles wel mee moet zitten”, zegt Zoer. In het Pandriks Championat of Veeningen kwam Albert Zoer uit met Florian. Volgens de ruiter een echt talent. “Hij is nu acht jaar en hij reed het basisparcours foutloos en ging heel lang aan de leiding in dat basisparcours.” Ook in de barrage bleef Zoer foutloos, maar zijn snelheid was te gering voor een hele hoge klassering. “Dit paard zit er aan te komen. Over enige tijd is het een topper.”

Het was Lennard de Boer uit de Wijk, die zaterdagmiddag vierde werd.

De Grote Prijs Gemeente De Wolden begint zondag om 15.00 uur. De toegang is geheel gratis.