Michael Greeve gaat voor de winst

CH de Wolden gaat haar zeventiende editie tegemoet

Na vijf weken van relatieve rust staat de organisatie in Veeningen opnieuw een groots concours hippique te wachten. Voor de zeventiende maal wordt CH de Wolden gehouden. Van 13 tot en met 16 en van 20 tot en met 23 juli staat het paardensportcentrum bol van springwedstrijden. Topruiters uit het gehele land en het buitenland komen naar Veeningen en ook regionale deelnemers maken hun opwachting. Daaronder internationale toppers Marc Houtzager uit Rouveen en ook Michael Greeve uit Veeningen zelf. En verder Willem Greve uit Markelo, in juni winnaar van het CHIO in Rotterdam. Zij allen doen een gooi naar een deel van de prijzenpot, die dit jaar maar liefst 240.000 euro bedraagt in Veeningen. In de beide Grote Prijzen is voor de winnaar een mooi bedrag te winnen, in de eerste week 8000 euro en in de tweede week nog 2000 meer. En dat CH de Wolden een andere winnaar krijgt dan verleden jaar staat vast, want Jur Vrieling is actief in het buitenland.

In de eerste week van het concours, van 13 tot en met 16 juli, mag de organisatie zich al verheugen in de komst van de betere ruiters en amazones. Onder hen Michael Greeve uit Veeningen, die in 2016 de Grote Prijs won en sindsdien veel vaker succesvol is geweest op internationale concoursen. Eind juni won Greeve met FoxPit Grim nog een 1.45 m rubriek op het paardensportcentrum Peelbergen in het Limburgse Kronenberg en met dit paard staat Greeve ook op de deelnemerslijst in Veeningen. Maar voor de Grote Prijs in de eerste week heeft Greeve Watermill Art SFN mee. “Dat is een achtjarig paard, waar ik veel van verwacht. Hij moet in staat zijn een winnende rit af te leveren en ik wil graag weer eens winnen. Ik heb al goede ervaringen met hem en ik hoop natuurlijk met hem eerste te worden”, aldus Greeve.

Michael Greeve wil in zijn woonplaats Veeningen voor de winst gaan, zowel in de eerste als in de tweede week van het CH de Wolden. (Foto: Hans Khoe)

 

Het paard Foxpit Grimm komt ook in een 1.45 m rubriek in actie. “Maar”, legt de ruiter uit, “deze heeft nog net niet zoveel capaciteit als Watermill Art SFN. Ik denk dat het concours in Veeningen toch iets zwaarder staat dan dat in Kronenberg en daar is het paard nog net niet aan toe .Ik heb in  Veeningen een iets hoger niveau nodig om te winnen.”

In de tweede week komt Michael ook naar CH de Wolden en dan brengt hij voor de GP Keep it Cool mee, een zoon van het bekende springpaard Zirocco Blue VDL.

In Veeningen komen meer ruiters uit de regio in actie. Op de deelnemerslijst staan onder andere Marcelle Hokse (Staphorst) en Peter Hokse (Rouveen), net als Angelique Hoorn (Wanneperveen) en Albert Zoer (Echten).

Vanuit De Lutte komt Gert Jan Bruggink. Hij geldt al jaren als een van de betere ruiters in het internationale deelnemersveld. Ook nam Bruggink eens deel aan de Olympische Spelen en kort geleden behaalde hij één van de ereplaatsen in het concours hippique in het Belgische Opglabeek.

Angelique Hoorn uit Wanneperveen is ook dit jaar weer één van de deelnemers in Veeningen. (Foto: Hans Khoe)

 

Buitenlandse inbreng is er in de eerste week onder meer van Stephanie Böhe (Duitsland), Alex David Gill (Engeland), de Ierse Sophie Dalm en Annelies Vorselmans (België). Ook uit België is Katja Haep aanwezig. Ze was in juni in het Noorse Drammen succesvol in een 1.45 parcours  en in mei viel ze in de prijzen in Kronenberg.

In de tweede week komen opnieuw ervaren en internationaal succesvolle deelnemers naar CH de Wolden.

Ook vanuit Nederland. Marc Houtzager komt in de tweede week naar Veeningen en is eigenlijk vanaf het eerste uur actief op CH de Wolden.

CHIO Rotterdam-winnaar Willem Greve is in de tweede week deelnemer in Veeningen. Hij geldt als één van de Nederlandse topruiters.

De inschrijving staat voor die tweede week nog open en de organisatie denkt dat zich meer toppers zullen melden om mee te dingen naar de prijzen in de vele rubrieken die in Veeningen worden verreden.

Het is overigens niet alleen springen waar het publiek naar kan kijken.

Zondag 16 juli is niemand minder van Nederlands Kampioen vierspannen te aanschouwen. Koos de Ronde komt met zijn span met vier prachtige paarden het evenement met een demonstratie opluisteren en ook dat nummer is zeker de moeite van het bekijken waard.

Op zondag 23 juli komen de beste tuigpaarden van Nederland in de piste in Veeningen.

Ook het harmonieorkest van muziekvereniging Woudklank uit Zuidwolde krijgt een taak, want het orkest komt zowel zondag 16 juli, als op zondag 23 juli voor een show naar het concoursterrein.

CH de Wolden kent ook dit jaar weer een enkele veilingen. Die zijn zaterdag 22 juli, waarbij de veiling van springpaarden en topgefokte veulens een attractie op zich is. Op maar liefst zeventien topveulens en zes springpaarden kan worden geboden. Ook wordt door de organisatie van CH De Wolden het goede doel niet vergeten, want zaterdagavond 22 juli wordt een veiling gehouden om het jeugdvoetbal in Zuidwolde ook bereikbaar te maken voor minderbedeelde kinderen uit gezinnen die het financieel zwaar hebben.

Alle dagen, zowel in week één als in week twee, heeft het publiek gratis toegang bij het concours hippique in Veeningen.