Morgen begint het

In Veeningen wordt dezer dagen alles in gereedheid gebracht voor het welslagen van het concours hippique CH De Wolden. Het is één van de grootste concoursen van ons land en ook dit jaar wordt het evenement in twee blokken verreden, het eerste van donderdag 13 juli tot en met zondag 16 juli en het tweede van donderdag 20 juli tot en met zondag 23 juli. Zowel op zondag 16, als op zondag 20 juli wordt het concours afgesloten met een Grote Prijs.

In totaal doen er ruiters uit 35 landen mee. Opvallend is dat, ten opzichte van voorgaande jaren, veel Duitse, Amerikaanse en Zweedse ruiters op de deelnemerslijst staan. Onder die deelnemers bevinden zich de Amerikaanse gebroeders Porter, de Japanner Taizo Sugitani en de Oostenrijkse Julia Houtzager-Kayser. Ook vele anderen hebben zich al gemeld voor het concours.

Vanuit Nederland komt bjijna de gehele de top naar Veeningen. Op de deelnemerslijst staan onder anderen Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Jur Vrieling, Marc Houtzager, Maikel van der Vleuten Leopold van Asten en Albert Zoer.

De accommodatie  leent zich met haar twee all weather springpistes prima voor een topevenement en ook de onderkomens voor de springpaarden zijn ieder jaar uitstekend verzorgd.

De organisatie van CH De Wolden is van plan de komende jaren de accommodatie nog verder te optimaliseren. Bestuurslid Jan Broek: We willen ons concours heel graag op een nog hoger niveau brengen. De plannen zijn bijvoorbeeld een all weather inspringruimte creëren en het stallingsterrein verbeteren.”

CH De Wolden is al vele jaren een erg gewild concours bij vooraanstaande (internationale) ruiters. Topruiter Jur Vrieling legt uit waarom. “CH De Wolden beschikt over een goede accommodatie die prima geschikt is voor onze toppaarden. Ook de entourage is perfect en als ruiter heb je veel mogelijkheden om jonge paarden aan de start te brengen”, aldus Vrieling.

Twee jaren geleden wist Vrieling de Grote Prijs te winnen, dat was toen met Carrera VDL. En verleden jaar wist hij de eerste prijs te pakken in de rubriek voor zevenjarige paarden. Dat was met Etoulon VDL. “Ik denk niet dat die nu al in de Grote Prijs zou kunnen lopen. Dat is misschien nog net iets te zwaar voor hem.”

Overigens is er niet alleen van paardensport te genieten, ook de Summer Fair heeft weer een plek op het concoursterrein. De Summer Fair is een fraaie uitstalling van ruitersportartikelen, maar voedingsmiddelen en – supplementen voor paarden zijn op de Summer Fair te vinden. Net als de nieuwste  modetrends voor zowel mannen als vrouwen. Op de Summer Fair van CH de Wolden presenteren de deelnemers zich aan het publiek in stijlvolle witte pagodetenten.

Het publiek heeft alle dagen gratis entree tijdens CH De Wolden, ook bij de Grote Prijs zowel op 16 als op 23 juli.