Mulder grijpt Drenthe Prijs

Pim Mulder had het zaterdagochtend erg spannend gemaakt in de barrage van de Provincie Drenthe Prijs. De ruiter uit Dalfsen schoot als eerste barragedeelnemer pijlsnel uit de startblokken en hield de vaart er volop in. Uiteindelijk rondde hij de barrage met de dertienjarige Its a Katosca Again foutloos af in de bijzonder snelle tijd van 36.55 seconden.

En dat die tijd snel was bleek wel in de volgende veertien barrageritten, want niemand kon aan de tijd van Mulder tippen. Niels Jonkers uit Lunteren was er nog het dichtst bij door met Gold Digger-H (v Chellthago Z) de beslissende rit in 36.81 te voltooien. De Belgische Elisa Strubbe, gisteren ook al succesvol, bleef als derde combinatie ook onder de 37 seconden. Zij ging eveneens foutloos rond, maar haar tijd 36.95, was viertiende van een seconde langzamer dan die van Mulder.

De wedstrijd , over hindernissen van 1.35 m. speelde zich vanochtend onder droge omstandigheden af en zo nu en dan piepte ook het zonnetje nog tussen de wolken door. Vanmiddag wordt als laatste rubriek van het eerste deel van de Spring Tour verreden, de Grote Prijs Gemeente De Wolden. Ook daar is het publiek van harte welkom. Gratis entree, dus kom vanmiddag naar de Grote Prijs. Altijd spannend en mooi.

Op de foto ontvangt Pim Mulder een fraai tinnen bord, aangeboden namens de organisatie. Zelfs de merrie wist dat ze voor de foto moest lachen.