Na EK het CH

Na de succesvol verlopen Europese Kampioenschappen voor Young Riders, Juniors & Children, afgelopen week, is vandaag in Veeningen begonnen met het jaarlijkse CH de Wolden. Het gaat dit jaar om de vijftiende editie. Op de eerste dag kwamen direct al enkele toppers in actie, zoals Jeroen Dubbeldam uit Weerselo, de oud-Olympisch Kampioen, voormalig wereld- en Europees Kampioen. Maar ook Gerco Schröder uit Tubbergen en Piet Raymakers jr. uit Deurne. Daarnaast waren vele deelnemers uit de regio actief, waaronder Manon van der Sluis (De Schiphorst), Job Oldenziel (Gieten), Albert Zoer (Echten), Jeroen Broek (Veeningen), Michael Greeve (Veeningen), Angelique Hoorn (Wanneperven), Daan van Geel (Gees) en Bert-Jan Zuidema (Linde).

Daan van Geel donderdag in actie op CH de Wolden Foto: Jeroen Spoolder / Spoolder.net

In de Stal Broek Prijs, een rubriek met twee fasen en hindernissen van 1.30 m. was het Daan van Geel die lange tijd bovenaan stond. Met Fernando (Ukato x Cavalier), een 9-jarige ruin, ging de ruiter uit Gees al in de tiende rit zonder fouten door het parcours en nadat tweederde van de, ruim honderd, deelnemers in de ring was, geweest prijkte zijn naam nog bovenaan. Pas in de 81ste rit was het Pim Mulder die Van Geel van de eerste plek stootte. Uiteindelijk werd de ruiter uit Gees vijfde.

De winst ging naar de Duitser Niclas Baule.

Niclas Baule bij de prijsuitreiking van de Stal Broek Prijs.

Ondanks dat Van Geel wat wegzakte uit de top keek hij tevreden terug. “De eerste fase ging heel vloeiend en de tweede fase kende ook de mogelijkheid enkele korte wendingen te nemen. Een mooi parcours voor de eerste dag.”

Bijzonder is dat Daan van Geel alle vijftien jaargangen van CH de Wolden als ruiter heeft geacteerd in de piste in Veeningen. “Ik kom er heel graag. We kunnen heel veel jonge paarden op het concours uitbrengen en dat is ideaal voor onze stal”, aldus Van Geel, die samen met zijn echtgenote en amazone Mareille Schröder een eigen stal heeft in Gees. “Daar hebben we zo’n dertig paarden staan en van die dertig kunnen we hier zo’n twintig in de piste brengen.”

Later op de dag wist de Duitser Niclas Baule ook de Stoeterij Sterrehof Prijs over hindernissen van 1.40 m. in de wacht te slepen. Daarin eindigde Albert Zoer uit Echten op de vierde plaats. Hij reed met Florian (Zirocco Blue VDL x Cardento) foutloos rond in 56.42.

De laatste rubriek van de dag was de HBC Stal Prijs, een parcours direct op tijd over 1.35 m. Daarin was Georgia Tame met Clintofino (Clinton I x Corofino I) het meest succesvol. De foutloze rit eindigde in 55.82. Siebe Kramer werd met Evermeta (Mr. Blue x Nimmerdor) derde met een tijd van 57.62. Albert Zoer werd vijfde met Freedom (v Larino).