Ouwe rot op dreef

Hij gaf vele jongere ruiters en amazones woensdagmiddag het nakijken. Jurgen Stenfert uit het Gelderse Loenen wist verrassend de Koopmans Geluid Prijs op zijn naam te schrijven bij de Spring Tour in Veeningen. De ruiter, die over drie dagen 62 jaar wordt, zette in de 31ste rit in een rubriek direct op tijd over 1.30 m, de snelste tijd neer. De tienjarige KWPN-merrie Heaven Of Romance (v Andiamo Z) wist wat Stenfert wilde en ging op een fraaie wijze over de hindernissen. De combinatie maakte in die 31ste rit de snelste tijd: 61.66 seconden. En wie dacht dat Stenfert nog wel geklopt zou worden, had het helemaal mis. Maar liefst veertig combinaties die na hem kwamen, beten zich stuk op de tijd van de Nederlandse crack. Het was Dennis van den Brink in rit 55 die nog het dichtst bij Stenfert kwam. Met Joy of Spring, een achtjarige KWPN-ruin van Andiamo kwam Van den Brink tot een tijd van 62.25, wel genoeg voor plek twee, maar te weinig voor de winst. Ook na Van den Brink wist niemand meer zo snel rond te gaan als het genoemde tweetal. De Belgisch Elise Strubbe bleef met Mr. Quality (v Mr. Blue) steken op 62.35 en werd derde.

Jurgen Stenfert op weg naar de winst. Foto: Jeroen Spoolder

Bijzonder was dat de routinier uit het Gelderse Loenen na afloop bij de huldiging gefeliciteerd werd door Albert Koopmans zelf, de oprichter/grondlegger van het bedrijf dat al vele jaren bij concours zorgt voor tijdwaarneming en geluid. Ook in Veeningen is Koopmans Geluid al sinds het begin van CH De Wolden betrokken bij het concours.

Stenfert wordt gefeliciteerd door Albert Koopmans.

In de laatste rubriek van de woensdag, de Van Triest Veevoeders Prijs, ging het eveneens om de winst in een wedstrijd direct op tijd over hindernissen van 1.45 m. De overwinning ging naar de Mexicaan Ernesto Conseco. Hij voltooide zijn rit met Cornet Blue PS, een hengst uit 2013, nazaat van Chacco Blue, in 59.10. Dat was ruim voldoen om de winst naar zich toe te trekken.

Opvallend was de prestatie van de Duitser Max Haunhorst, die zowel de tweede als de derde plaats voor zich opeiste. Eerst kwam Haunhorst met Carlo 399 (v Cassus 2) in de ring en daarmee wist hij een tijd te klokken van 61.82. In de slotfase van de strijd kwam Haunhorst ook nog met Little John 44 (v Luchador) in actie, maar dat bleek helemaal geen “kleine” John. De combinatie ging snel rond, in de hoop Conseco te kunnen kloppen. Dat was echter teveel gevraagd van Little John 44. Wel snelde de combinatie naar de tweede plaats in 60.50 en daarmee greep Haunhorst naast de derde, ook de tweede plek.