Samantha Bos tevreden

Tijdens CH de Wolden heeft Charlotte Philippe vrijdagmiddag de Wezenberg Transport Prijs op haar naam geschreven. In het twee fazenparcours werd de tweede fase door de Belgische met Govia S (Andiamo x Darco) afgelegd in 26.58 en dat was genoeg voor de winst.  Zij was vrijdagochtend ook al de eerste winnaar van de dag. Toen won Philippe de Van der Sluis Transport Prijs. Op de vierde plaats in die wedstrijd eindigde Samantha Bos uit Zuidwolde.

Charlotte Philippe springt naar de winst in de Wezenberg Transport Prijs Foto: Jeroen Spoolder / Spoolder.net

Bos is alle dagen actief op CH de Wolden. Een aantal paarden dat ze op stal heeft staan, heeft ze meegenomen naar het concours. “Het zijn jonge paarden die in opleiding zijn. Zelf rijd ik er drie en een Amerikaanse die nu bij mij verblijft, Lauren Michaels, rijdt er twee. Het zijn paarden van andere eigenaren, zelf heb ik deze dagen geen eigen paard mee”, aldus Bos, die afgelopen donderdag derde werd in de Catering Van ’t Hooge Prijs en vijfde in de Brink Stables Prijs.

Ook verleden week was ze met enige regelmaat voorin te vinden. Zaterdag werd ze nog derde in één van de rubrieken. Op de vraag of ze tevreden is met haar optredens in CH de Wolden, antwoordt de amazone uit Zuidwolde: “Eigenlijk heb ik niet te klagen. Alleen een overwinning ontbreekt nog”, zegt ze lachend.

Het concoursterrein is vijf minuten bij haar eigen stal vandaan. “Eigenlijk om de hoek. CH de Wolden is een concours waar ik ieder jaar opnieuw naar uitkijk. Prachtig om hier te rijden. Zelf rij ik niet zoveel internationale wedstrijden, dus het is geweldig om zo’n internationaal concours vlak bij te hebben.

samantha Bos in actie op CH de Wolden Foto: Jeroen Spoolder / Spoolder.net

Hoewel ze zaterdag nog het Championat of Veeningen rijdt, een pittige wedstrijd over 1.45 m., heeft ze geen paard dat nu al rijp is voor de Grote Prijs. “Meestal leid ik jonge paarden op en wanneer ze op niveau zijn, worden ze verkocht. Dat weet je gewoon. Maar vooralsnog vind ik het hier op CH de Wolden mooi om mee te doen.”

Emile Karim Fares uit Veeningen was vrijdagochtend de beste in de Bork Sloopwerken Prijs, terwijl Anoek van der Pluijm zegevierde in de Kloeze Staalbouw Prijs. Hessel Hoekstra uit Lelystad heeft zich weten te verzekeren van de eerste plek in de Handelshuis Schuttert Prijs.

Het programma wordt vanavond om 18.00 uur voortgezet.