Skye Morssinkhof prima vierde

Française Martinot wint in Veeningen GP Young Riders

Lucie Martinot is zondagmiddag winnaar geworden van de Grote Prijs voor Young Riders in Veeningen om de Bemer Young Riders Tour. De 20-jarige Française was de beste in een barrage met slechts drie combinaties, maar foutloos was ze niet. Weliswaar tikte haar paard Brisbane des Salines geen balken af, maar de amazone reed zo bedaard naar de finish, dat ze uiteindelijk twee strafpunten wegens tijdoverschrijding kreeg. Dat kon ze zich permitteren, want ze had gezien dat Aurora Guaragno, die voor haar startte, vier strafpunten kreeg en de andere concurrente, amazone Adam Pisarik uit Tsjechië, na twee balken er af gesprongen te hebben, acht strafpunten kreeg.

Winnares Lucie Martinot gaat in vloeiende stijl op de overwinning af. (Foto Hans Khoe)

 

Beste Nederlander werd Skye Morssinkhof uit Hierden met G-Vingino-Blue (VDL Zirocco Blue \ Orame \ Ulina). Zij wist verleden jaar de Grote Prijs voor Young Riders in Veeningen nog op haar naam te schrijven, maar nu moest ze genoegen moest nemen met de vierde plaats. Morssinkhof kwam met vier fouten uit het basisparcours, maar had van alle deelnemers die naast de barrage grepen wel de snelste tijd.

Dat basisparcours was erg pittig neergezet, zo zag ook bondscoach Vincent Voorn. “Dat mag best op dit niveau. Veeningen is samen met het Duitse Hagen één van de zwaarste wedstrijden, maar wanneer je wilt meedoen aan een Europees kampioenschap, moet je als ruiter dit aankunnen. Skye heeft prima gereden. Jammer dat ze na de vierde sprong iets verkeerd uitkwam en een balk raakte”, aldus Voorn, die na Hagen, eind deze maand, zijn definitieve selectie voor het EK in Italië bekend maakt.

Skye Morssinkhof hoopt daar wel bij te zijn. “Ik rijd niet in Hagen, want de bondscoach wil daar nog enkele andere ruiters aan het werk zien, maar ik hoop dat mijn vorm nog wat beter wordt”, aldus de amazone, die deze dagen in Veeningen twee rubrieken overtuigend op haar naam schreef.

Ze beaamde dat het parcours van de Grote Prijs niet gemakkelijk was. “Wanneer je vanaf de kant keek, leek het mee te vallen, maar tijdens het rijden merkte ik dat het geen licht parcours was. Dat zie je trouwens ook wel aan het aantal combinaties dat de barrage haalde. Slechts drie van de 55 deelnemers.”

Skye Morssinkhof werd met de vierde plaats beste Nederlandse Young Rider in de Grand Prix (Foto: Hans Khoe)

 

Na Morssinkhof kwam Mart IJland (Hengelo Ov) met Kaida CM op de achtste plaats met vier strafpunten, Fleur Holleman (Huissen) werd met hetzelfde aantal strafpunten met Cataque Du Haut Breil veertiende, Auke Feenstra (Bontebok) met acht strafpunten 25ste en Stijn Testers (Kruisland) met acht strafpunten 26ste.

De Franse winnares ontving na afloop uit handen van burgemeester Inge Nieuwenhuizen van de gemeente De Wolden een fraaie schaal. Ook wethouder sportzaken Egbert van Dijk bracht zijn felicitaties over aan de amazone. (Foto: Fred Lubbers)