Summer Sale groot succes

Honderden belangstellenden waren zaterdagavond afgekomen op de Summer Sale op het terrein van CH de Wolden. Het is inmiddels een goede traditie dat op de zaterdagavond van het eerste deel van het concours in Veeningen, talentvolle 5-, 6- en 7-jarige springpaarden en
topgefokte springveulens worden geveild. Het was de rap pratende Belgische veilingmeester Frederik de Backer die de belangstellenden aanspoorde te bieden op de toppers.  De veiling van paarden en veulens mocht zich verheugen in een grote belangstelling van vele ruiters, staleigenaren en paardenhandelaren. Er werd fors geboden en de bedragen die werden neergeteld voor de talentvolle dieren waren niet mis. Vooral op de veulens werd flink en boven verwachting geboden. Het duurste veulen, Navarone Termo (Harley VDL), wisselde van eigenaar voor een bedrag van maar liefst 28.000 euro.

Het veulen dat 28.000 euro opbracht. Foto: Fred Lubbers

Maar ook voor andere veulens werden pittige bedragen neergeteld.

Voor de talentvolle 5-, 6- en 7-jarige springpaarden was eveneens grote belangstelling. Het toppaard van de veiling werd de in 2012 geboren Charlie, afstammeling van Corrado I x Aljano. Deze schimmel bracht het bedrag van 140.000 euro op.

Het duurste paard Charlie bracht 14.000 euro op. Foto: Jacon Melissen

Naast de verkoop van paarden en veulens is bij de Summer Sale altijd er een veiling van een bijzonder item, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Deze verkoop ging vooraf aan de veiling van veulens en paarden. Er werd een restaurantbon van het twee-sterrenrestaurant De Groene Lantaarn geveild en die bon leverde een bedrag op van maar liefst 2150 euro.

Dat geld gaat naar het zwembad De waterlelie in Zuidwolde, waar de wens leeft een familieglijbaan aan te schaffen. Voorzitter Jaap Slob en Joke Kloeze, beiden van Stichting Zwembad De Waterlelie, namen zeer verguld de symbolische cheque in ontvangst van CH de Wolden-voorzitter Christiaan Hendriksen. Zie foto onder. Foto Fred Lubbers