Vorsselmans verrast iedereen

Ook Doron Kuipers weer succesvol in Veeningen

Doron Kuipers en Annelies Vorsselmans hebben beiden zaterdag een zware proef bij CH De Wpolden op hun naam geschreven. 

Hij komt van ver, Mijnsheerenland in de Hoekse Waard, maar is wel een ruiter die meestal in de prijzen valt bij CH De Wolden. Doron Kuipers presteerde het ook nu weer om eerste prijzen naar zich toe te trekken. Zaterdagmiddag gebeurde dat in de zware proef over 1.40 m., waarin Kuipers als laatste in de twee fase proef startte, maar uiteindelijk wel de snelste tijd op de klokken bracht. Ook eerder bij dit concours mocht hij al als eerste naar voren treden. Afgelopen zondag bijvoorbeeld in de  Morrenhof-Jansen Prijs. Ook de Paardenkliniek Vinkega Prijs ging naar Kuipers.

 

Zaterdagmiddag leek aanvankelijk Karl Brocks opnieuw een eerste prijs aan zijn totaal te gaan toevoegen, maar Doron Kuipers uit Mijnsheerenland stak daar een stokje voor. De Duitser had namelijk in rit tien van de VDL Stud Prijs de snelste tijd neergezet. Op Stardust Degli Assi zette Brocks een heel scherpe tijd neer 43.25 en die bleef 33 ritten staan als beste. Als laatste combinatie startte Doron Kuipers. Met Kerswin van ’t Roosakker ging Kuipers voluit in de tweede fase. Geen vergeefse moeite, want in een prima ronde zette Kuipers een nog scherpere tijd neer: 41.85.

 

Doron Kuipers voegde zaterdagmiddag weer een zege aan zijn reeks in De Wolden toe. Nu met Kerswin van ’t Roosakker (Foto: Hans Khoe)

 

En omdat hij de laatste deelnemer was, werd dat direct de winnende tijd. Lisa Broekert uit Staphorst zag dat ze door die laatste rit zakte van plek twee naar drie. Broekert reed I Am Elrite en rondde haar rit in de tweede fase af in 43.53 seconden.

Een van de bekendere Nederlandse deelnemers was Jur Vrieling uit Holwierde. Hij bereed in deze proef Chambertino Z (Chambertin \ Orlando \ Dechada), een tienjarige ruin van Jos Lansink en Daniel Caers. Hij kwam er niet verder mee dan de eerste ronde, waarin springfouten en een tijdsoverschrijding voorkwamen dat Vrieling aan de tweede fase mocht beginnen. De ruiter stond aanvankelijk reserve voor het WK in Herning, over twee weken, maar werd deze week als deelnemer aangemerkt. Dit vanwege de uitschakeling van Willem Greve.

Zaterdagmiddag was ook er de Scheepswerf Poppen Prijs, die eveneens over hindernissen van 1.40 m. ging. Deze wedstrijd had na het reguliere basisparcours nog een beslissende barrage in petto en daarin toonde de Belgische Annelies Vorsselmans zich de sterkste. Zij reed met Quinn in de voorlaatste van de negen barrageritten en had gezien dat Pam Nieuwenhuis tot dan toe de beste tijd had gezet: 38.68 seconden.

 

Later op de middag won de Belgische Annelies Vorsselmans eveneens een zware proef. (Foto: Hans Khoe)

 

Hoewel Vorsselmans niet erg snel door het beslissende parcours leek te gaan, nam Quinn forse galopsprongen en uiteindelijk dook de Belgische onder de tijd van Nieuwenhuis. Vorsselmans kwam uit op 48.46 seconden en moest alleen nog toekijken hoe de Italiaan Guido Tarantini het eraf zou brengen. Maar daar was snel duidelijkheid over toen zijn Jestinov een balk liet vallen.

De winst ging dus naar Belgie, met op de tweede plaats de Nederlandse Pam Nieuwenhuis en als derde mocht Suus Kuyten naar voren treden met Dallas Du Domaine Z.