Winst voor Albert Zoer

Met een prachtige barragerit wist Albert Zoer uit Echten vrijdagmiddag de barrage van de belangrijkste rubriek, de Silver Tour van de Poppen Scheepswerf Prijs over 1.40 m. winnend af te sluiten. Met Halifax, een nakomeling van de bekende en succesvolle hengst  VDL Sirocco Blue, kwam Zoer uit op 39.25 seconden. Snel en voldoende voor de overwinning, zo bleek later. Bas van der Aa uit Albergen, die in de eerste rit al snel reed, werd tweede met Shanroe Barney (v Dallas) en Van der Aa legde met Hakkinnen N, net als het paard van Zoer een afstammeling van VDL Sirocco Blue, ook beslag ook op de derde plaats.

Voor Zoer was de winst een mooie opsteker. Hij was er zichtbaar blij mee. Zoer had gezien dat hij snel moest zijn, want de tijd die Van der Aa had neergezet was scherp en drie combinatie hadden zich er al op stuk gebeten. Maar met een aantal rechte lijnen, leek het parcours op het lijf van Halifax geschreven. “Het was echt zijn parcours. Ik merkt dat Halifax scherp rond ging. Gisteren trouwens al in het tweefasen parcours was hij al op dreef en nu opnieuw”, aldus een blije Albert Zoer. “Hij heeft gewoon super gereden.”

Albert Zoer op weg naar de winst. Fpto: Hans Khoe

De vijf combinaties die na Zoer in de ring kwamen, deden langer over de zeven hindernissen met acht sprongen. Ook de snelste man uit het basisparcours, Hendrik Jan Schuttert uit Ommen, was geen bedreiging. Hij kwam iets verkeerd uit bij de derde hindernis en daar wiep zijn Jamie Field (v Mylord Carthago) een balk af en zo werd hij kansloos voor de winst. Schuttert werd negende van de tien barragedeelnemers.

Eerder op de dag werden nog twee rubrieken verreden. De eerste van de vrijdag, de derde dag van de Spring Tour in Veeningen, was de Indapp Prijs. Deze wedstrijd voor 5- en 6-jarige paarden over 1.25m., werd een prooi voor Renee de Weert uit Sevenum. De jonge amazone kwam met La Luna B (v Eldorado V/D Zeshoek) in de barrage tot een tijd van 36.70, ruim viertiende van een seconde sneller dan de Mexicaan Ruben Dario Ramirez Zilli.

De AllezFlex Prijs, de small tour finale, eindigde vrijdagmiddag in winst voor Pim Mulder uit Dalfsen, die al eerder in de prijzen viel de afgelopen dagen. De rubriek met hindernissen van 1.25 m. kende een barrage met maar liefst 36 combinaties die foutloos vanuit het basisparcours, met meer dan 100 starters, waren doorgestroomd.  Van die 36 deelnemers bleek uiteindelijk Mulder de snelste zonder fouten. Met Powderpuff (v Vingino) rondde Mulder de barrage af in 29.04 seconden, ruim een halve seconde sneller dan de blonde Valentina Arenas Saravia uit Guatemala, die met het paard van Carl Henley, Lacido (v La Calido) haar barragerit voltooide in 29.57.

Het eerste deel van deze Spring Tour gaat zaterdag haar laatste dag in. Vanaf 10.00 uur staan de eerste combinaties gereed. In de middag wordt de Grote Prijs verreden met als inzet de Gemeente De Wolden Prijs. De beste combinaties van de afgelopen dagen komen daarin aan de start.

Albert Zoer bij de prijsuitreiking